Skip to main content

Taktvätt Linköping

Vi utför taktvätt och takmålning på din fastighet i Linköping. Det är vanligt att ytskiktet efter många år försvinner på takpannor, som gör pannan mottaglig för fukt. Vilket gör att mossa, lav, smuts och föroreningar tränger in i pannan så att taket ser gammalt och slitet ut. Faktum är att takpannorna är starka nog för ett mycket längre liv, så därför rekommenderar vi på Decatak att genomföra taktvätt och takmålning av ditt befintliga tak. Majoriteten av äldre tak behöver inte bytas ut. På denna sidan berättar vi mer om hur vi tvättar och takmålar taket på din fastighet.
INTRESSEANMÄLAN

Takmålning ger starkt & långvarigt skydd

Efter vi tvättat och målat taket minskar takpannans uppsugningsförmåga med hela 94%. Tack vare våran unika och patenterade färg skapas en vattenavvisande och självrenande effekt. Föroreningar och surt regn kommer bara rinna av taket – vilket ger ditt tak ett permanent skydd i många år framåt.

Fördelar med att måla taket

Genom att löpande underhålla sitt tak genom att utföra en taktvätt för att få bort smuts och mossa och sedan utför en takmålning så förlänger du livslängden på ditt tak med upp till 25 år!

Spara 75% jämfört med ett takbyte
Miljövänligt – endast kallt vatten
Alltid 10 års garanti
ROT-avdrag gäller
Ser ut som nytt!

Sveriges nöjdaste kunder

Ett tak är en viktig del av huset och vi vill naturligtvis att du som kund ska vara trygg i ditt val. För att underlätta ert val, visar vi gärna upp våra nöjda kunder. Sedan 2006 har vi fått äran att måla över 16.000 kunders tak, så låt oss hjälpa er också.

FLER KUNDCASE
Tvätt och målning av tak

Vanliga frågor om takvätt och takmålning

Kan man tvätta taket själv?

För den som vill slippa lägga ut större summor pengar är det frestande att försöka ta hand om underhåll som taktvätt själv. Att göra rent taket på ett korrekt sätt är dock ingen enkel uppgift. Det är därför alltid bäst att låta oss experter tvätta ditt tak. Då vet du att jobbet genomförs på ett effektivt, professionellt och korrekt sätt.

 • Du sparar pengar eftersom jobbet genomförs professionellt från start. Det är en klassisk situation där du helt enkelt tjänar på att lägga ut pengar idag för att uppnå ett bättre resultat i längden.
 • Du sparar tid eftersom taktvätt är en komplicerad procedur om den utförs av en lekman. Med en professionell utförare vet att arbetet sker effektivt. Vi som tvättar ditt tak vet vad som krävs och har stor kunskap inom området.
 • Du ökar värdet på byggnaden eller hemmet du äger. Detta innebär ett större försäljningspris för ditt hus och möjligheten att tjäna mer pengar om du har en byggnad där du står som hyresvärd för kommersiella eller privata hyresgäster.

Det är aldrig värt det att kompromissa med kvaliteten när det kommer till ditt tak och vi garanterar dig allra bästa resultat. Läs mer om taktvätt här!

Taktvättning är en processen som omfattar att rensa taket från smuts, alger, damm, mossa eller andra typer av skräp som kan ha samlats där över tid. Detta förstärker takets uthållighet och gör det slitstarkt vilket i sin tur förlänger dess livslängd. Taktvätt kan utföras på många olika typer av takmaterial, såsom tegel, plåt, asfalt eller trä. Anlita Decatak som är ett professionellt företag med den expertis och de verktyg som behövs för att utföra uppgiften på ett säkert och effektivt sätt. Du kan läsa mer om taktvättning eller kontakt oss på www.decatak.se/kontakt

Fördelar med att måla betongpannor?

 1. Förbättrad estetik: Målning av betongpannor kan förbättra utseendet på taket och ge det en fräsch och ren look. Det kan även ge möjlighet att välja olika färger och anpassa taket efter husets stil och övriga exteriörfärger.
 2. Skydd mot väderpåverkan: Betongpannor är utsatta för påverkan från väderförhållanden såsom UV-strålning, regn, snö och frost. Målning kan fungera som ett skyddslager och bidra till att förlänga betongpannornas livslängd genom att förhindra fuktinträngning och minska risken för sprickbildning och avskalning.
 3. Lägre underhållskostnader: Genom att måla betongpannor kan man minska behovet av regelbunden rengöring och underhåll. Målningen kan fungera som en barriär mot alger, mossor och lavar som annars kan växa på betongpannorna och kräva rengöring eller underhåll.
 4. Ökad värde för fastigheten: Ett väl underhållet och estetiskt tilltalande tak kan öka värdet på en fastighet. Genom att måla betongpannor kan man förbättra takets utseende och ge fastigheten ett mer attraktivt och professionellt utseende, vilket kan öka dess värde vid en försäljning.

Det är viktigt att notera att det krävs förberedelsearbete och korrekt utförande för att uppnå bästa resultat när man målar betongpannor. Det kan vara klokt att anlita professionell hjälp eller följa tillverkarens rekommendationer för att säkerställa att målningen utförs på rätt sätt och ger önskat resultat.

Var utför ni taktvätt?

Vi utför taktvätt i hela södra Sverige. I Östergötland är vi verksamma i följande orter: 

 • Linköping
 • Norrköping
 • Motala
 • Mjölby
 • Finspång
 • Söderköping
 • Åby
 • Åtvidaberg
 • Ljungsbro
 • Vadstena

Kontakta Fredrik för kostnadsfri rådgivning!

 

Kontakt