Skip to main content

Ett grönare alternativ!

Miljömedvetenhet genomsyrar hela vårt företag – på kontoret, ute hos kund, transporterna och även efter att uppdragen är slutförda. Själva processen med att måla tak är både ekonomiskt fördelaktigt och hållbart.

Mindre avfall

Vid ett vanlig takbyte på en villa genereras det ca. 1-2 containrar med deponiavfall, motsvarande ungefär 10 ton. Med vår metod endast en skottkärra med mossa. Genom att återanvända dina takpannor minskar du inte bara mängden avfall, utan ger också materialet en ny chans.

Koldioxidavtryck

Tillverkningen av cement genererar betydande koldioxidutsläpp. Deponiavfall, transporter och energi är ytterligare faktorer till ökat utsläpp.

Kemikalier 

Genom att välja färger som inte är skadliga för miljön och helt utesluta kemikalier vid tvätt, gör ni ett aktivt val för miljön.

Vi klimatinvesterar

”Måla för träd”
Vi klimatinvesterar i närområdet genom att plantera träd – i en region som behöver det och gör nytta både för klimat och människor. För varje tak vi målar, planteras ett träd. Vi är övertygade om att detta bidrar till att skapa en bättre miljö för framtiden.
I samarbete med Plantmore.com som äger och förvaltar plantager i Baltikum.  

MILJÖVÄNLIGA PRODUKTER

Decataks målsättning är alltid att erbjuda produkter som både har lång hållbarhet och kan möta framtida krav på funktionella egenskaper. När vi rengör takpannorna använder vi endast kallt vatten utan miljöfarliga kemikalier.

VÅR FÄRG

Vår färg är speciellt framtagen för vårt nordiska klimat. Vår färgleverantör har ISO 9OO1 för kvalitetssäkring och ISO 14OO1 för miljöansvar, vilket säkerställer att tillverkningen sker kvalitets- och miljömedvetet för att kunna erbjuda de bästa och mest miljövänliga lösningarna för såväl färg som arbetsmiljö.

Läs mer om vår färg här

504 ton pannor har sparats!

Bostadsrättsföreningen Hedenhus har minskat avfallet med 504 ton genom att välja att måla om sina befintliga takpannor istället för att ersätta dem med nya. Denna hållbara åtgärd har inte bara minskat mängden avfall, utan har även resulterat i besparade utsläpp av 120 ton koldioxid, tack vare att nya pannor inte behövde produceras.