Skip to main content

Urval av tak

Låt dig inspireras av några av våra tidigare projekt och föreställ dig vad vi kan göra för ditt tak! Klicka på bilderna för att se olika exempel.

SVART

TEGELRÖD

BRUN

OXIDRÖD

MÖRK ANTRACIT

ANTRACIT

Färgväljaren

Välj din nya takfärg:

  • Tegelröd
  • Svart
  • Oxidröd
  • Brun
  • Antracit
  • Mörk antracit

Vilken färg har ditt hus? :

  • Ljusgrå
  • Svart
  • Gul
  • Röd

Att välja vilken färg på taket kan vara ett svårt val, därför har vi tagit fram färgväljaren för att göra valet lite enklare för dig. Här kan du både markera vilken färg huset har och sedan prova olika takfärger. På så sätt kan du få en visuell bild och uppfattning om hur slutresultatet skulle kunna se ut.

Takkulörer hos Decatak

Svart
Tegelröd
Oxidröd
Mörk antracit
brun
Antracit

Vanliga frågor om takkulörer & takmålning

Vilka takkulörer erbjuder Decatak?

Decatak erbjuder flera olika takkulörer, som du kan se här. Vi skickar gärna också ut referensprojekt till dig när du ställer frågan via email: info@decatak.se. Vi har även publicerat flera referenser här.

Vem ska jag höra av mig till för att starta mitt takprojekt?

Du kan höra av dig till oss på vår kontaktsida där vi även har kontaktuppgifter till många utav våra medarbetare. Du kan också maila info@decatak.se eller ringa 010 300 11 01 så svarar vi så snabbt som möjligt. Varmt välkommen till oss på Decatak.

När ni målar taket, hur går det till?

Vårt team på Decatak åker ut vid två olika tillfällen.
Vid det första tillfället utför vi tvättning och översyn/reparation.

När vi kommer ut vid det andra tillfället genomför vårt team på Decatak grundmålning av taket samt toppmålning tillsammans med en unik vaxbehandling.

Du kan läsa mer om våra behandlingar här.

Behövs bygglov för att byta takfärg?

I vissa kommuner kan det behövas bygglov eller bygganmälan för att byta till en ny kulör på taket, men det finns undantag. Det bästa är att undersöka vad som gäller hos just din kommun.

Läs mer på boverkets hemsida: https://www.boverket.se/sv/PBL-kunskapsbanken/lov–byggande/anmalningsplikt/byggnader/andring/

Varför måla taket?

Ett målat tak får en ny slitstark och skyddande yta som motstår väder och vind. Det blir nästan som nytt och huset får ett helt nytt utseende. Stora temperaturskillnader, sol och regn sliter hårt på taket, som riskerar att få fukt- och frostskador. Detta kan avhjälpas med professionell taktvätt och takfärg.

Takfärg & Vaxbehandling

Vår unika färg är utformad för professionell målning av betongpannor.