Skip to main content
Takmålning Solceller Upplands Väsby

Hos Jonas Lilja har Decatak och Decasol utfört både takmålning och installerat solceller. Här kan du läsa om Jonas upplevelse samt varför han valde oss

Jonas Lilja har nyligen flyttat till sitt hus i Upplands Väsby tillsammans med sin fru. Han tyckte det var mycket mossa på taket, vilket taket inte mår bra av så han började själv att skrapa bort mossan, tills hans granne tyckte till och sa att det var onödigt jobb.

– Bättre att ta in proffs som kan göra rent på djupet och samtidigt behandla taket för att minimera påväxt i framtiden, sa grannen.

Jonas och hans grannar tog in offerter från 4 olika företag som utför takmålning, de ville alla förlänga livslängden på sina tak.

Takmålning Solceller Upplands Väsby

Varför valde ni Decatak?

Säljaren presenterade en bra teknisk lösning för behandling av våra tak. I och med att vi var tre grannar som granskade offerterna vi fick in, så tyckte vi att Decatak hade den bästa presentationen, genomförde ett fysiskt möte med oss, samt kunde svara på våra kniviga frågor.

Solceller

Jag började år 2020 att titta på solceller, det året handlade mest om att läsa på och skaffa så mycket information som möjligt om tekniken, samt tog in 5st olika offerter. Inför 2021 skulle jag skaffa solceller, men hade inte bestämt mig för vilket företag jag skulle anlita.

Under offertstadiet så fick jag information om att Decatak kunde göra en totalentreprenad, framtidssäkra taket och installera solceller genom Decasol. Jag fick ett bra intryck av Decatak så jag bad om en offert från Decasol. I och med att jag redan hade mycket kött på benen sen tidigare kring solceller så var Decasol ett nytt namn för mig. Decatak hade redan gått igenom mitt tak så det gick ganska fort att få en budget offert från Decasol. Offerten stod inte ut mot andra offerter jag har erhållit tidigare, men jag såg en stor fördel att ett och samma företag genomförde både takvård samt installerade solceller.

Men, den stora skillnaden mot andra företag, var att jag fick en mycket konstruktiv återkoppling på mina frågor, en kontaktperson som alltid svarade när man ringde, tog sig tid att förklara, samt säkerställde att mina behov, både tekniskt och ekonomiskt löstes på ett mycket tillfredställande sätt!

Innan jag beställde solcellsanläggningen kom Decasols ansvarige för solceller ut för att säkerställa att allt kommer att fungera enligt plan och att inget missas.

Det jag verkligen vill lyfta fram är den support man har fått under hela installationen från ansvariga på Decasol. Även efter installation så har man alltid fått snabba svar när man ringer och frågor om växelriktaren, paneler, produktion.

Ett proffsigt intryck från Decasol, offertstadie till eftermarknad!

INFORMATION OM ANLÄGGNNGEN

Anläggningen består av 36st paneler i söderläge med totalt installerad effekt på 13,14 kWp.

I slutändan så landade jag i ett solcellssystem där samtliga komponenter kommer från Fronius, växelriktare, smartmeter samt laddbox till bilen. Jag ville ha samtliga komponenter från samma tillverkare för att säkerställa att kommunikationen fungerar blir problemfritt.

Takmålning Solceller Upplands Väsby

Hur upplevdes installationen och kontakten med företaget?

Nu gick tvätt och behandling utav mitt tak smärtfritt så jag hade höga förväntningar på Decasol när installationen skulle genomföras. Decasol har sina egna montörer som kom, vilket jag kände mig trygg med. De kom även på utsatt dag och tid, materialet hade jag erhållit några dagar tidigare. Jag tyckte lite synd om grabbarna som installerade, regnade konstant i tre dagar… Arbetsledaren som genomförde installationen såg att det gick att få in ytterligare en panel, så det var positivt. Installationen flöt på utan några problem, allt gjordes enligt de föreskrifter som ska följas.