Skip to main content
Takbesiktning

På Decatak är det vår högsta ambition att varje enskild åtgärd ska resultera i ett så långsiktigt gynnsamt resultat som möjligt. Därför gör vi alltid en takbesiktning innan takmålning.

Att hålla taket i bra skick är en av de viktigaste sakerna när det gäller byggnadshälsa. Men som allt annat påverkas taket av naturligt slitage. Med regelbunden takbesiktning ser man till att allt är som det ska och får även en tydlig inblick i vad som behöver åtgärdas såväl här och nu som i framtiden.

En takbesiktning gör att man kan utvärdera såväl alternativ som förutsättningarna som olika åtgärder. Det innebär även att man får chansen att välja de för tillfället mest ändamålsenliga, prisvärda och effektiva åtgärderna.

På Decatak specialiserar vi på tak med betongpannor. Vi målar inte andra typer av tak. Här kommer kort information om hur vi arbetar med takbesiktning inför takmålning.

Takbesiktning

Varför besikta taket?

Taket utgör en väldigt utsatt del av varje byggnad. Därför är det viktigt att det håller ett bra skick. Annars riskerar man att skada uppstår på resten av byggnaden, och att delar av taket slits i förväg.

Att upptäcka brister i god tid är också ett smidigt sätt att spara pengar då det nästan alltid är billigare att åtgärda fel innan de förvärras.

I många fall kan det även vara värt att överväga takbesiktning som en återkommande del av byggnadsunderhållet eller inför en planerad försäljning. Det leder nästan alltid till ett bättre resultat.

Takbesiktning

Hur fungerar en takbesiktning?

När vi på Decatak besiktar ett tak så är det alltid med utgångspunkt i våra kunder och byggnadernas intresse. Därför genomför vi en genomgående granskning för att ta reda på om det finns befintliga brister som behöver åtgärdas.

Att kontroller takets skick är viktigt för att säkerställa att det fortsätter fylla sin funktion. Men det är även en nödvändighet om en eventuell takmålning ska ge ett bra resultat. Att utföra takmålning på ett tak med brister riskerar nämligen att målningen inte lever upp till förväntningarna gällande vare sig nytta eller estetik.

  • Vi undersöker och granskar undertaket, nocken och pappen för att ta reda på huruvida det finns skador eller brister som behöver åtgärdas.
  • Vi ger er en fullständig redogörelse över vad vi anser är lämpliga åtgärder nu och eventuella åtgärder som kan behöva utföras i framtiden.
  • Vi säkerställer att ni är delaktiga i processen och att ni alltid får möjligheten att avgöra vad ni anser är rätt väg att gå.
  • Ni får en offert på plats.

Med fokus på ett resultat som faktiskt gör skillnad ser vi till att fokusera det som är väsentligt. Vi ser till att alla föreslagna åtgärder är lämpliga utifrån er specifika situation. Har ni väldigt specifika önskemål så gör vi även allt vi kan för att leva upp till dem.

Takbesiktning

Takbesiktning med Decatak

Decatak och vår personal har mångårig erfarenhet av takbesiktning och takmålning. Vår genomgående takbesiktning ger er rätt förutsättningar för att ta kontroll över situationen och vidta bästa möjliga åtgärder för just ert tak.

Genom att anpassa våra arbetssätt till varje enskild situations förutsättningar kan vi säkerställa att just ert taks skick, livslängd och kvalitet förbättras. Om det visar sig krävas mer omfattande åtgärder kan vi även ge tips, råd och vägledning som tar er i rätt riktning. Som en given del av takmålning utför vi takbesiktningar som hjälper er ta rätt beslut.

Med ett stort antal nöjda kunder känner vi att vi har lyckats leva upp till de högsta möjliga förväntningarna avseende allt ifrån ett snyggt resultat till miljömässig hållbarhet och funktionell takvård.

Vi ser fram emot att ni kontaktar oss så vi får chansen att göra det bästa för ert tak!

Kontakta Fredrik för kostnadsfri rådgivning!

E-post: info@decatak.se

Kontor: 010-300 11 01

Kontakt