Skip to main content

Leif har bott i över 20 år i sitt hus i Torshälla, det som händer med ett hus med så gammalt tak är att det behöver en uppdatering. Mossa och smuts har gjort att det ser tråkigt ut och nedsatt dess skydd. Men när han träffade på Decatak som utförde tvätt av taket hos en av hans grannar, fick han information om möjligheten att måla taket istället för att byta det helt.

”Inför tvättningen av taket började de med att täcka över hela huset så att huset inte ska bli skadad av den här smutsen. Vilket var helt fantastiskt bra för jag såg när de sen spolade av taket hur mycket smuts och svärta som kom ner ifrån taket” säger Leif.

Kolla på filmen nedan när Leif berättar om när vi på Decatak tvättade och målade hans tak:

TAKTVÄTT ESKILSTUNA
Takmålning

Tips till dig som funderar på att byta taket!

Att måla taket är en klok investering, som alternativ till att byta ut hela taket. Målning av taket i snitt bara kostar 20–25 procent av ett takbyte. I många fall behöver du inte lägga ett helt nytt tak utan kan förlänga livslängden på ditt tak med upp till 20 år.

En annan aspekt är miljön, vid ett normalt takbyte samlas mycket material som behöver slängas i stora containrar och forslas bort. Det är varken bra för miljön eller plånboken när man kan använda de befintliga pannorna har bra kvalité. Tvätten av taken görs endast med kallt vatten- inga kemikalier eller algmedel tillsätts.