Skip to main content
Pris Takmålning

Priset beror förstås på hur stort taket är men också hur det är utformat och om det är betongpannor eller plåttak. Det som är säkert är att det är mycket billigare än att byta taket.

En hel del takbyten utförs trots att det kanske inte alls skulle behövas. Vad många inte vet är att det många gånger räcker med att måla taket. Och till ett mycket bättre pris – takmålning kan bli upp mot 75% billigare.  Ett målat tak skyddar bra mot alla väder och mot både fukt och påväxt – och ser dessutom ut som nytt. Och det håller länge. Livslängden på ett målat tak beräknas förlängas med 10-20 år, men kan hålla längre än så.

Decatak Takmålning

Går det att måla alla tak?

Tyvärr går inte alla tak att måla, de som lämpar sig bäst för målning är tak med betongpannor eller plåt.

När ska man måla om sitt tak?

Det varierar beroende på vilken typ av tak man har, hur det är konstruerat och väderpåvekan. Men generellt kan man säga att takpannor som har tappat sin ursprungliga färg behöver en målning för att stå emot fukt. Ofta räcker det med att tvätta och måla pannorna för att få ett nytt funktionellt tak. Gamla takpannor kan suga åt sig fukt, men när de målas fylls ytbehandling på och de blir tätare och vattenavrinningen förbättras. Det kan vara svårt att själv avgöra om det behövs ett takbyte eller takmålning. Kontakta våra takexperter som gärna hjälper dig avgöra om du behöver byta.

Hur målar man om taket?

Men innan taket målas ska det rengöras ordentligt, sopa först bort löv, mossa och annan påväxt. Om du har ett plåttak måste du ta bort all synlig ros och använda rostskyddsfärg på de ställen som angripits av rost. När det är dags att börja med målningen är det viktigt att du väljer samma akrylatfärg eller alkydoljefärg som tidigare. Måla två lager.

Pris Takmålning

Hur mycket kostar takrengöring?

Takrengöring är en del av takmålning och priset bestäms av förutsättningarna, det handlar om storleken och lutningen på taket. Det är väldigt sällan ett tak är det andra likt och komplexiteten skiljer sig väldigt mycket, som höjden, plåtarbeten och andra faktorer. Vi lämnar alltid ett fast pris utifrån förutsättningarna – boka kostnadsfri takbesiktning.

Hur lång tid tar takmålning?

Det varierar naturligtvis beroende på tak, men ett normalstort tak tar två till tre dagar att tvätta och måla.

Kan jag måla om taket själv?

Ja, det går att göra själv. Men det är ett riskfyllt jobb, först och främst är det högt upp, en del tak lutar och det kan vara halt. Därför rekommenderar vi att du vänder dig till en expert på takmålning. Du är varmt välkommen att kontakta oss så kommer vi och tittar på ditt tak!

Pris Takmålning

Kontakta oss om du behöver experthjälp!

Vi är experter på takmålning och taktvätt. Vi gör det varje dag. Vi har kunder med alla typer av tak och vi har specialanpassade produkter för bästa resultat. Det kan vara svårt att själv avgöra om taket är i så dåligt skick att det bör bytas eller om det räcker med en taktvätt. Hos oss får du tillgång till rätt kunskap. Första steget är att vi besöker dig och gör en kostnadsfri takinspektion, då kan vi avgöra vilken åtgärd som passar bäst. Du får sedan en offert med ett fast pris.

Intresseanmälan