Skip to main content

Experter på takmålning

Decatak är Sveriges ledande företag inom takmålning. Decataks system och metoder för takmålning grundar sig på den senaste forskningen inom takrekonditionering. Vi använder endast patenterade och förstklassiga produkter som aktivt skyddar ditt tak.

Hur går det till?

Hela processen startar med en besiktning av taket. Både underlag och ytskikt kontrolleras noga för att säkerställa att en lyckad takbehandling är möjlig att genomföra.

Vi åker ut vid två olika tillfällen.
Det första tillfället utför vi tvätt och översyn/reparation. Det andra tillfället utför vi grundmålning, toppmålning tillsammans med vaxbehandling.

Första tillfället – Inte väderberoende

1. Tvätt

Med specialanpassade högtrycksmaskiner rengör vi taket ner i minsta por. Effektivt och skonsamt utan att undertaket kommer till skada. Detta sker helt utan kemikalier och endast kallt vatten används. Marknadens bästa och mest omfattade tvätt.

2. Översyn / Reparation

Vi kontrollerar taket. Vi byter och lagar trasiga takpannor, inspekterar nocken samt rengör hängrännor och stuprör. Efter optimal rengöring & översyn ser vi till att plocka undan och städa ordentligt efter oss.

Andra tillfället – Väderberoende

3. Grundmålning

Nu är det dags att försegla taket och ge det ett aktivt skydd igen. Vid grundmålningen tränger färgen in i minsta por, förseglar pannorna och lämnar en fuktfri jämn yta. Det här är grunden för bästa slutresultat. Detta motverkar tillväxt av mossa, svamp, alger men hindrar framförallt vattnet från att sugas upp av takpannorna.

4. Toppmålning / Vaxbehandling

Sista steget i processen är toppmålningen. Här blandas färgen med det patenterade vaxet för att sedan utföra slutmålningen. Resultatet blir en extrem slitstark och fräsch yta som är 100% vattenavvisande och självrengörande. Taket är väderbeständigt.

Taktvätt & takmålning

Hur går det till?

Boka kostnadsfri besiktning & rådgivning!

E-post: info@decatak.se

Telefon: 010-300 11 01

Kontakt

Patenterad takfärg och vaxbehandling

Decataks färg är egenutvecklad med partnerföretag i Danmark samt Tyskland. Vi har ensamrätt på den patenterade färgen. Färgen skapar det mest omfattande skyddet på marknaden. Vaxbehandlingen är vi dessutom ensamma med och skapar en fantastisk karaktär som skyddar taket och motverkar mossa. Alltid 10 års garanti.

Läs mer om färgen

Unik vaxbehandling bara hos Decatak

Vattenavvisande

Självrengörande

Diffusionsöppen

Pärleffekt

Var rädd om ditt gamla tak.

Nyproducerade takpannor har oftast inte den kvalité som gamla pannor. Efter många år försvinner ytskiktet på takpannan, vilket gör pannan mottaglig för fukt. Vilket gör att mossa, lav, smuts och föroreningar tränger in i pannan och gör att taket ser gammalt och slitet ut. Faktum är att takpannorna är starka nog för ett mycket längre liv, så var rädd om ditt gamla tak. Majoriteten av äldre tak behöver inte bytas ut.

MED DECATAKS FÄRG KOMMER DITT TAK SE UT SOM NYTT

Decatak system och metoder för takmålning grundar sig på den senaste forskningen inom takrekonditionering. Vi använder endast patenterade och förstklassiga produkter som aktivt skyddar ditt tak.

Bakgrund

Decatak är nordens ledande verksamhet inom takmålning och det är vårt ansvar att leda istället för att följa. När vi tog fram senaste generationens takfärg så var utgångspunkten i hur den ledande produkten ser ut idag i kombination med vad som behöver förbättras. Vi tittade på ledande fabrikat av takfärg tillsammans med vår leverantör och identifierade att målet var att ta fram nya generationen takfärg i allt från miljö, kvalité och hållbarhet.

 • Andra takfärger har i regel och som standard 2 bindemedel. Akrylbaserat (plast) & Vattenbaserat.
 • Decataks färg är framtagen utifrån ovan, MEN med ett tredje bindemedel som består av en hybrid av ovan nämnda (vatten- och akrylatämnet).

Det handlar om bindemedel som färgen består av, som i sin tur ger effekt i allt från beständigheten, mättnaden och motståndet till slitage.

Fördelar och egenskaper

 • Extremt starkt fäste
 • UV- och väderstabil
 • Vattenavvisande
 • Självrengörande
 • Elastisk färgfilm
 • Extremt hög täckförmåga och opacitet
 • Optimalt sammanflöde
 • Minimalt sprutdamm
 • Funktfri yta hämmar uppkomst av alger och beläggningar

Måla för träd

Decataks ”Måla för träd” är ett initiativ inspirerat av vårat miljöarbete för en hållbar framtid. För varje tak som målas planteras det ett träd. Genom trädplantering kan bönderna fortsätta att utveckla sitt jordbruk trots torka och översvämningar. Genom att plantera träd tillsammans med grödor i jordbruket slår vi två flugor i en smäll. Minska fattigdom och bättre klimat.

Takmålning ger starkt & långvarigt skydd

Efter vi tvättat och målat taket minskar takpannans uppsugningsförmåga med hela 94%. Tack vare våran unika och patenterade färg skapas en vattenavvisande och självrenande effekt. Föroreningar och surt regn kommer bara rinna av taket – vilket ger ditt tak ett permanent skydd i många år framåt.

Höjer värdet på huset

Decatak har tagit fram en takbehandling höjer värdet på din fastighet och får taket att se nytt ut.

ROT-avdrag gäller

Det gäller ROT-avdrag för våra taktvättningar och takmålningar.

Miljövänligt

Vårt team på Decatak använder vår framtagna, patenterade och miljövänliga färg.

Våra Berättelser

Kundcase

Taktvätt och takmålning hos Ingrid i Halmstad

Kontakta Daniel för kostnadsfri rådgivning!   E-post: daniel@decatak.se Kontor: 010-300 11 01
Bostadsrättsföreningar

Riksbyggen Brf Örebrohus 26 i Örebro

Riksbyggen Brf ”Vi är mycket nöjda med slutresultatet av det arbete Decatak utfört hos oss.…
Takskolan

ETERNITTAK: Råd och tips – Ska man behålla?

När det kommer till renovering av äldre byggnader är det vanligt att stöta på Eternittak.…
martin jönköping
Kundcase
Martin, Jönköping
Takskolan
Takrenovering: När är det dags för nytt tak?
Kundcase
Leif i Torshälla
Takskolan
Att tänka på när du vill måla ditt plåttak
Bostadsrättsföreningar
HSB Brf Båtsmanstorpet i Härryda
Takskolan
Takbesiktning

Regioner

Här hitta du några av de platser där vi på Decatak är verksamma. Decatak är rikstäckande med lokal kompetens:

Stockholm

Kontakta oss för att veta mer om  takmålning i Stockholm.

Malmö

Kontakta oss för att veta mer om  takmålning i Malmö.

Göteborg

Vi berättar gärna mer om våra takprojekt i Göteborg.